Sambil Dukung Anak Empat Bulan Menunggu Jnzah Suami

Susulan dari kisah persilisihan faham di lebuhraya semalam,Di Serdang, Suasana pilv menyelubungi Jabatan Perubatan Fren1ik H0sp1tal Serdang di sini, hari ini apabila seorang wanita menangis teresak-esak sambil mendukung bayi berusia empat bulan ketika menunggu proses bedah siasat my4t suaminya.

Qistina Ayu Mohd Rozhan, 28, isteri kepada Syed Muhammad Danial Syed Syakir, 29, yang mavt susulan perselisihan faham dalam k3malang4n kecil di Kilometer 239 Lebuhraya Utara Selatan, Kajang, semalam, kemudiannya ditenangkan oleh ahli keluarga terdekat.

Wanita itu juga dilihat beberapa kali mengesat air mata dengan tudungnya.

Ketika didekati wartawan untuk ditemubual, dia enggan mengulas, sebaliknya meminta ruang untuk menenangkan diri.

Sementara itu, bapa mentua mangsa, Mohd Rozhan Ramlee, 57, berjanji akan membantu anaknya untuk menjaga kebajikan cucunya itu, Sharifah Dian sebaik mungkin.

“Allahuakbar, saya berazam untuk membantu menjaga cucu. Saya sama sekali tidak menyangka kejadian ini menyebabkan cucu kehilangan bapa dalam sekelip mata.

Tambahnya lagi“Menantu saya seorang anak yang taat kerana setiap hujung minggu dia akan membawa isteri dan anaknya ke rumah ibunya di Shah Alam. Jika diikutkan perancangan, mereka sekeluarga mahu menyambut Aidiladha di rumah ibunya hari ini,” katanya ketika ditemui di hospital itu.

Mohd Rozhan berkata dia dimaklumkan kejadian menimpa menantunya itu oleh anak bongsu, Zafri Amir, 19, selepas mendapat maklumat menerusi rakannya yang kebetulan melalui lokasi kejadian, jam 2 petang, semalam.

“Sebaik menerima berita itu, saya bersama anak (Qistina Ayu) bergegas dari rumah di Bukit Mahkota (Bangi) ke lokasi untuk melihat keadaan menantu,” katanya.

Beliau berkata Zafri yang tiba lebih awal di lokasi, membawa Syed Muhammad Danial ke klinik kesihatan berhampiran menaiki kereta orang awam sebelum dibawa ke Nilai Medical Centre kerana klinik berkenaan tutup.

Katanya lagi, sejurus tiba di l0kasi kejadian bersama Qistina Ayu, mereka mendapati bahagian belakang kereta menantunya kemek.

“Jika dilihat pada kerosakan kereta itu, tidak ada kerosakan teruk dan mungkin menantu hanya cedera ringan.

Walaubagaimanapun, sebaik tiba di Nilai Mdic4l Centre, menantu disahkan men1nggal dvnia kerana kec3der4a n pr4h di kepala,” katanya.

Dalam pada itu, Zafri berkata abang iparnya ditemui dalam keadaan separa sedar di tepi laluan lokasi berkenaan.

“Saya kemudian memohon bantuan orang ramai untuk membawanya menaiki kereta ke klinik berhampiran. Ada kesan lebam di kepala serta perut mangs4. Ketika dalam perjalanan ke klinik itu, abang ipar dalam keadaan separa sedar.

“Selepas tiba di Nilai Medical Centre, mangsa sudah tidak sedarkan diri sebelum dibawa ke Unit K3c3masan. Pihak h0 spit4l kemudian memaklumkan dia sudah me3ingg4l dunia,” katanya.

Jnaz4h Syed Muhammad Danial akan dikbumik4n di Tanah Perkbvran Islam Bukit Mahkota, petang ini.

Semoga keluarga  arwh Syed Muhammad Danial tabah menghadapi ujian ini

Apa Pendapat Anda Dah Baca?? Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .Jom ke page Limau Madu Press untuk dapatkan lebih banyak cerita menarik dari kami.

Sumber:bharian

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*