Saya Sangat Kecewa Dengan Farid Farid Kamil Tolak Tawaran Zul Huzaimy

Pelakon Zul Huzaimy meluahkan rasa kecewa terhadap rakan seperjuangannya apabila mengambil keputusan menariik diri daripada menjayakan filem Rem-It 2 berikutan pengarah bersama iaitu Datuk Farid Kamil mahu menghasilkan filem sendiri.

Pelakon Zul Huzaimy meluahkan rasa kecewwa terhadap rakan seperjuangannya apabila mengambil keputusan menarik diri daripada menjayakan filem Rem-It 2 berikutan pengarah bersama iaitu Datuk Farid Kamil mahu menghasilkan filem sendiri.

“SAYA SANGAT KECEWA DENGAN FARID. DULU KAMI BERSAMA-SAMA, TETAPI KINI DIA MAHU BERGERAK SENDIRI,

“BERDASARKAN PERJANJIAN, FARID MENDAPATKAN TAJAAN BERJUMLAH RM3 JUTA MANAKALA SAYA MENGURUSKAN SKRIP FILEM.

PERJANJIAN TURUT MENYATAKAN KEUNTUNGAN REMP-IT 2 AKAN DIMASUKKAN KE AKAUN KELAB UNTUK KEBAJIKAN AHLI,”- JELAS ZUL HUZAIMY KEPADA HARIAN METRO.

Menurut Zul Huzaimy, Farid meIanggar perjanjian apabila mengetepikan pembabitan ribuan pelakon tambahan yang juga ahli Kelab Spark Malaysia.

“SAYA ADA MENERIMA JEMPUTAN FARID SEBAGAI PELAKON DALAM FILEM ARAHANNYA.

Tambahnya lagi,

BAYARAN YANG DITAWARKAN MEMANG LUMAYAN TETAPI JIKA BERSETUJU, SAYA MENAFIKAN HAK AHLI YANG BERSUSAH PAYAH DENGAN FILEM ASAL,” – ZUL HUZAIMY.

Zul Huzaimy juga menjelaskan sebaik sahaja kes mahkamah Farid selesai, dia akan menghasilkan filem sendiri berjudul Lagenda Budak Motor Cup Prix dan menolak tawaran malah tidak akan menjayakan Remp-It 2 kerana skrip filem bukan mengenai aktiviti permotoran.

Bukan itu saja, Zul Huzamiy memberitahu ahli kelab terbabit mengumpul dana puluhan ribu ringgit untuk membantu Farid di mahkamah.

Sumber : TehPanas

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*