“Mana Yang Dahulu Ada Aib, Tutuplah Aib Saya Seperti Anda Menutup Aib Sendiri,” – Tunai Umrah, Ini Permintaan Hazeman Huzir Buat Peminat

Awal semalam, hos dan bintang media sosial, Hazeman Huzir ada memaklumkan dirinya bakal berangkat ke tanah suci bagi menunaikan umrah.

Malah difahamkan sebelum ini, Hazeman yang sinonim menerusi program Motif Viral ada memberi bayangan akan menjejakkan kaki ke tanah suci apabila sudah ada yang mengucapkan selamat jalan buatnya sejak beberapa hari lalu.

View this post on Instagram

Since takyah Ihram dulu, sebab land Madinah, asalnya nak pakai tshirt hitam, jaket kulit, seluar jeans je tadi. Tapi kang jemaah lain ngata pulak "Awak ni nak pergi jalan-jalan Pavilion ke?" Anyways, just a little bit of old stories I've collected from various grandfather stories. Dulu masa zaman takde kapal terbang atuk dan moyang kita akan tulis wasiat dulu sebelum gerak umrah & haji melalui kapal laut. Sebab instead of 2 minggu pergi haji dan umrah macam sekarang, back then the length back and forth can reach up to months. Oleh disebabkan ada yang gerak pakai kapal laut, ada yang meninggal dalam perjalanan. Dan dari yang saya baca selepas selesai urusan jenazah, arwah akan disemadikan ke laut. Yeah I'm being morbid, I know. Aku pun tak tau kenapa aku cerita ni. But my point here is this. In keeping with the traditions in a modern setting, aku ada 2 jenis harta kebendaan. Satu fizikal, satu virtual. Harta fizikal aku wasiatkan pada ahli keluarga. Harta virtual aku wasiatkan pada kalian. Sebagai contoh, penampilan TV, video Youtube, gambar IG dan penulisan Twitter. Kalau apa-apa terjadi, itu lah yang saya tinggalkan buat kalian. Bagaimana anda gunakannya, itu dah jadi hak anda. Tapi saya minta jasa baik kalian. Maka mana saya yang dahulu ada aib, tutuplah aib saya, seperti anda menutup aib sendiri. Ok guys? Iols nak gerak lu. Pape roger. Doakan saya. Assalamualaikum bai. #fromblondetomekah

A post shared by Hazeman Huzir (@hazemanhuzir) on

 

“Since takyah Ihram dulu, sebab land Madinah, asalnya nak pakai tshirt hitam, jaket kulit, seluar jeans je tadi.

“Tapi kang jemaah lain ngata pulak “Awak ni nak pergi jalan-jalan Pavilion ke?” Anyways, just a little bit of old stories I’ve collected from various grandfather stories.

“Dulu masa zaman takde kapal terbang atuk dan moy4ng kita akan tulis wasiat dulu sebelum gerak umrah & haji melalui kapal laut.

“Sebab instead of 2 minggu pergi haji dan umrah macam sekarang, back then the length back and forth can reach up to months.

“Oleh disebabkan ada yang gerak pakai kapal laut, ada yang meningg4l dalam perjalanan.

“Dan dari yang saya baca selepas selesai urusan jen4zah, arw4h akan disem4dikan ke laut,” maklumnya.

Pada masa sama, Hazeman turut meminta peminat agar mendoakan urusannya di tanah suci.

“Yeah I’m being morbid, I know. Aku pun tak tau kenapa aku cerita ni. But my point here is this.

“In keeping with the traditions in a modern setting, aku ada 2 jenis harta kebendaan. Satu fizikal, satu virtual.

“Harta fizikal aku w4siatkan pada ahli keluarga. Harta virtual aku w4siatkan pada kalian.

“Sebagai contoh, penampilan TV, video Youtube, gambar IG dan penulisan Twitter.

“Kalau apa-apa terjadi, itu lah yang saya tinggalkan buat kalian. Bagaimana anda gunakannya, itu dah jadi hak anda.

“Tapi saya minta jasa baik kalian. Maka mana saya yang dahulu ada aib, tutuplah aib saya, seperti anda menutup aib sendiri.

“Ok guys? Iols nak gerak lu. Pape roger. Doakan saya. Assalamualaikum bai,” tulis Hazeman panjang lebar.

Menerusi ruangan komen pula, rata-rata tersentuh dengan titipan yang dibuat dan kebanyakannya turut mendoakan agar urusan bintang tersebut dipermudahkan.

Foto: Instagram Hazeman Huzir

Sumber : Media Hiburan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*