“Perempuan kena..”– Fasha kongsi kisah pertama kali menjandda, pesanan buat ibu tunggal

Hanya kerana kisah pencerraian dan masalah rumah tangga dalam kalangan selebriti sudah membentuk satu stigma bahawa selebriti sering kali gagaI dalam perkahwinan.

Namun, buat pelakon Fasha Sandha menerusi entri di IG baru baru ini, beranggapan bahawa sebenarnya ramai lagi individu yang bukan daripada golongqn artis mengalami pergoIakan rumah tangga, cuma tidak dihebahkan sahaja.

Menerusi kapsyen yang ditulis Fasha, pelakon itu telah berkongsi mengenai pahiit manis yang berlaku dalam rumah tangganya iaitu sewaktu pertama kali bergelar jandda dan menjadi seorang isteri semula.

Bukan mudah untu bergelar ibu tunggaI, kerana itulah ramai yang kagum dengan ketabbahan dan kekuwatan yang ada pada pelakon itu selepas dicerraikan suami.

Ulasan khas buat ibu tunggaI di luar sana:

“RAMAI KATA, FASHA,WANITA BESI. EH, SEJUJURNYA NOT ALL THE TIME JADI BESI..THERE ARE TIMES JADI BESI KARAT JUGA…”

Pernah bergelar jandda, bagi Fasha ia bukanlah satu musibah, malah berbangga dengan status tersebut kerana walaupun tidak mempunyai suami dia mampu untuk mencari rezekinya sendiri demi membessarkan anak-anak tanpa perlu meminta-minta.

“I WAS A JANDDA BEFORE AND IM SO PROUD WITH THAT TITLE. SEBAB APA? SEBAB I J4NDA YANG BERKERJAYA, CARI DUIT UNTUK FAMILY, TAK MERAIH SIMPATl DAN KUWAT. TIADA APA NAK MALU PUN DENGAN TITLE ‘JANDDA’ TU…”

Nikmat rezeki perkahwinan hanya pinjaman

Bangun dan buktikan diri kuwat daripada kegagalan rumah tangga sebelum ini, Fasha diberi sekali lagi peluang merasai nikmat menjadi seorang isteri. Bagi pelakon, dia menganggap perkahwinan keduanya ini satu pinjaman.

Rata-rata netizen terinspirasi dengan perkongsian tersebut, ramai dalam kalangan memuji ketabahannya dan ada juga tidak kisah berkongsi pengalaman mereka bergelar seorang jandda.

Sumber : Fasha Sandha

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*